Δρομολόγια πλοίων και ακτοπλοικά εισιτήρια για Κάστελόριζο

Το Καστελόριζο γνωστό και σαν «Μεγίστη», είναι το ανατολικότερο νησί της Δωδεκανήσου και θεωρείται ιδανικός προορισμός για ήρεμες διακοπές.
Η ονομασία «Καστελόριζο» ( Kastelo Roso δηλαδή Κόκκινο Φρούριο ) δόθηκε από του Ιππότες του Αγίου Ιωάννη λόγω των χαρακτηριστικών κόκκινων βράχων πάνω στους οποίους ήταν κτισμένο το Κάστρο του νησιού στο εσωτερικό του οποίου μπορείτε να θαυμάσετε τις παλιές εκκλησίες του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νικολάου. Η άλλη ονομασία «Μεγίστη» προήλθε κατά την αρχαία εποχή από τους Δωριείς και οφείλεται στο ότι είναι το μεγαλύτερο από ένα σύμπλεγμα δεκατεσσάρων μικρότερων νησιών.
Λιμάνι και μοναδικός οικισμός του νησιού είναι το Καστελόριζο με πολύχρωμα δίπατα σπιτάκια μοναδικής αρχιτεκτονικής και το οποίο ξετυλίγεται σαν ένας πίνακας ζωγραφικής απίστευτης λεπτομέρειας.
Στο Καστελόριζο υπάρχουν διάφορα ενδιαφέροντα αξιοθέατα για να επισκεφθείτε όπως το μεσαιωνικό Κάστρο του νησιού αλλά και το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα όλων των περιόδων, από την αρχαιότητα μέχρι τη νεότερη εποχή, αλλά και από την παράδοση του νησιού.